Cesta pryč

Cesta pryč

Anotace: Cesta od toho co jiným nosí štěstí a mě jen smutek a splín. E

Já utíkám od lásky.
Již loučím se s tebou,
jako hladké oblázky,
jež řeka vzala s sebou.

Cesta to jest dlouhá
a začíná zde u mých vrat.
Myšlenka jen pouhá
sotva ptá se na návrat.

Protože každé vzplanutí
jednou krutě zhasne.
Zhasnutím mě přinutí
vzdát se toho co je krásné.

S sebou na cestu si beru
tvrdohlavost jako štít.
Svoji duši tiše deru
bych nemusel se krutě mstít.

Má čest mi bude ořem
jež cestu krušnou zkrátí
mezi mnou a hořem
a lásku mou tím zhatí.

Strach mi bude lukem
jež šípy máčené má v jedu.
Ten skončí s každým mukem
z nějž zbyl již jen kus ledu.

Hrdost zastane mi meče
jež srazí lásce hlavu.
Z mého srdce krev mi teče
by ukojila žízně davu.

Má samota je brněním
jež mé srdce chrání.
Zhotovené uměním
jež dávno není k mání.

Cesta bude velmi krutá
skončit může z nenadání.
Mysl přesvědčením skutá.
Nejde o cíl, neb o putování.

E
Autor Erien, potulný bard, 16.01.2007
Přečteno 309x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Milý "E"...

znám jednoho, co se v mnohém Tobě podobá....
co žije - jak říká on sám - jako samotář...
....a snad proto Ti moc dobře rozumím...

16.01.2007 19:34:00 | Aniba

Budu rád za každé slovo, jež zde utrousíte.

E

16.01.2007 18:46:00 | Erien, potulný bard

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí