Ztracená

Ztracená

Anotace: S tebou jsem, a ten půvab křídel plameňáků, špatné chvíle co zebou, dám do sejfů a pevných zámků

Nechceš spát

v tmavých komnatách

ve kterých chladný vítr

začal vát

 

Podél zdí

věčných nářků nechceš  znovu jít

nahá je duše

nemáš co skrýt

 

S tebou jsem

a ten půvab křídel plameňáků

špatné chvíle co zebou

dám do sejfů a pevných zámků

 

Strmý sráz

v zemi prázdné a mlhavé

ve zlatých polích budu stát

pro tvé kroky vrtkavé

 

Někdy ztracená

bloudíš ve sněhové bouři

co nocí do rána

tě smutkem zkouší

 

V prach se rozpadá

ta dávná pevná mříž

že dál chráním Tě

 možná uvěříš

 

S tebou jsem

A ten půvab křídel plameňáků

špatné chvíle co zebou

dám do sejfů a pevných zámků

 

(Hanuš Šparlinek, 6.2.2013, v Jánských Lázních ve Skibaru)

Autor Hanuš, 07.02.2013
Přečteno 453x
Tipy 2
Poslední tipující: Sarah, poeta
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí