TVÉ OČI

TVÉ OČI

Anotace: Básen je o lásce, a o očích ve kterých se vidíme a které znají i naše nitro, a proto nechceme aby plakali...

                            Když se do tvých očí podívám,                                                                                                                                                                                                                          

                               vidím tam velký oceán,  

                               oceán tvé duše průhledné,

                               hluboké, až mrazí mě.    

                           

                             Když se na tvé oči dívám,    

                             vidím tam, že nejsem sám,    

                             vidím tam totiž sebe,     

                             to v tvých očích hledám nebe.  


                             Tvé oči jsou jako měsíc v úplnku, 

                             který se odráží v nočním jezírku,

                             nebo jako květ, který kvete hned,

                             jako řeka která teče ke mně,

                             a nezastaví se, dokud není ve mně.


                            A když ti slzy z očí kapou,  

                            i mé oči se rozpláčou,

                            tak je prosím, zavři hned,

                            at je řasy pošlou zpět.  

Autor DOMCO101, 16.02.2013
Přečteno 554x
Tipy 2
Poslední tipující: Therentia
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí