Atlantis

Atlantis

Anotace: Hledání...



Tvé krásné oči vypil déšť,
já marně hledám utopené světlo,
úsměv Ti opadal podzimem,
vracím se do čtyř prázdných stěn svého srdce
řekl jsem vlaštovko leť,
doufal jsem na jarní návraty, paprsčité teplo,
má Atlantis usnulas pohledem pod ledem,
proplétám prázdnotu hlace a obrace

Ráno mě probouzí prázdný stůl,
židle se houpe v rytmu tvých doteků,
jako potápějící se loď bez kapitána,
padám mezihvězdným prostorem,
Muž přes palubu! Vzduch se hnul,
sebral mi vítr z plachet i bílou vlajku,
odpověď je bílá vrána,
kdo ji však viděl plout obzorem.

Bezprstý pianista hraje rekviem,
klávesy vlnou nabírají dech,
pro lásku utonul mnohý z mořských vlků,
pošli mi vzkaz v láhvi s mapou k tvému ostrůvku,
tisíckrát udoláni láskou bez lásky nežijem,
svět dál se obrací na zádech,
vykoupal myšlenku v rozlitém úplňku,
má Atlantis ztracena v člověku.

Autor Akrij8, 28.02.2013
Přečteno 456x
Tipy 10
Poslední tipující: Makula, lucie.Tee, Lioness, chci_uverit, střelkyně1, Bakchus, Avola, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to něco...

05.03.2013 01:38:07 | lucie.Tee

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí