Nepolapitelný motýl 46

Nepolapitelný motýl 46

Anotace: Báseň složená pro Peťana Š. Peťo, je mi to líto... (Někteří možná znáte z libresu.)

S radostí upřímnou jak malé dítě
chytáš si motýla do velké sítě.
Nechceš ho uvěznit, chceš ho mít rád,
o tom si prozatím nech radši zdát.
Motýl je zvláštní tvor, miluje svobodu.
Nedá se lapit. Pražádným z podvodů.

Jednou až uvidí lovce svých snů
nebude žádný den podobný dnu.
Usedne v blízkosti lovcovy sítě
lovec ho vyčkával – chytá jej hbitě.
Nechá se polapit – polapit navždy,
snil o tom celé dny. Sní o tom každý!

Lovci, co prozatím neměli štěstí
čekají dál a dál na nové zvěsti.
Motýlek lapený uprchnout může
a třeba usedne u jejich růže.
Anebo odletí, odletí pryč.
Nikdy se nevrátí. Už nikdy víc.
Autor Rezkaaa, 01.03.2013
Přečteno 426x
Tipy 2
Poslední tipující: Morgenstern
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Milá :)

16.03.2013 20:18:53 | Morgenstern

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí