Rozloučit se

Rozloučit se

Anotace: jedna z mých starších básní. Odpustě délku a neladivost rýmů leč jedná se o báseň jež musela splnit svůj účel. E

Ani vodu nepřeliješ sítem.
Někdy je strašně málo chtít.
Odtud neutečeš s čistým štítem.
Z rukou špínu musíš smýt.

Ty zkus radši jinde jiný příběh
co snad hezčí konec bude mít.
Vím tohle je nekonečný běh.
Ty však dále musíš jít.

Já nedovolím bych tě s sebou stáhl.
Na to příliš mám tě rád.
Já pro tebe bych Velký vůz přitáhl.
avšak věci mají pevný řád.

Ty jsi byla květinou
co rozkvetla na poušti.
Nechci tě vidět jedinou
jak si žilou popouští.

Já přeju si jen tvoje štěstí
pro nějž obětuju cokoliv.
A i když mi má duše třeští
já pomůžu ti jakkoliv.

Mé sny byly jenom o tom
že za ruku tě držím.
Políbím tě něžně potom
a půjdu k bílým stržím.

Tak jdi a o mě nepřemýšlej.
Já samotě již uvykám.
Žádnou hloupost nezamýšlej.
Já srdce svoje zamykám.

Zamknu je by žalu sneslo
a nemuselo trpět dál.
To do věcí nám světlo vneslo.
Já přeji si by vítr vál.

By šlépěje pískem čas zavál.
Bys ty na mě zapomněla.
By na mě listí navál.
A ty si již nevzpomněla.

A jak časem budeš se mi vzdalovat
a plnit budeš svoje sny.
Já pod listím tě budu milovat
dokud neskončí mé dny.

E
Autor Erien, potulný bard, 17.01.2007
Přečteno 423x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

přijde mi to srašně emotivní, naprosto dokonale procítěné styl ted nehodnotím, hodnotím dojem...je to neuvěřitelné, opravdu v tom jde cítit to, cos chtěl říct...kdysi jsem se tak také cítila...no, co dodat. hodnotit to na procenta je nevkusné, ba co víc nemístné, přeci jen, city nelze body ohodnotit...

17.01.2007 20:42:00 | Gwladus

Budu rád za každé slovo, jež zde utrousíte.

E

17.01.2007 20:16:00 | Erien, potulný bard

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí