Nejdůležitější zbytečné řádky

Nejdůležitější zbytečné řádky

Anotace: Básně týkající se lásky nebyly nikdy hlavní částí mého "repertoáru", ale tuhle jsem si po delší době přečetla a samotnou mě dostala naprosto do kolen.

Sbírka: Složené z papíru

Nejde to kvalitně vysvětlit,
jak zvláštní k tobě je můj cit.
Ačkoi nikdy ho nechceš to pochopit,
jedině tebou se v životě chci obklopit.

Jsi jediný při mě když pláču,
jsem-li a v beznaději brečím,
jsi jediný co podpoří mě něčím
nad rady světa významem větším.

Nikomu jinému na světě širém,
nejsem vázána tak pevným slibem
nikomu totiž tolik nezáleží,
jakápak na srdci bolesti mi leží.

Nedáš dopustit.
Chyby jakkoliv vážné,
zradím-li i s úmyslem své anděly strážné,
naoko bez zájmu necháš si vysvětit,
proč a jak mi musíš zas odpustit.
Víš že bez Tvého přátelství ne,
nezvládnu, nechci jít se světem do boje.

Stejnou jistotu se ti snažím dát,
aby si též sám nik nezůstal stát
a kdyby jsi měl v srdci strach,
budu vždy při tobě, nejen ve snách
mou ruku vzít můžeš a slibuji
že udělám vše pro tvoje štěstí
a ukážem světu svě zaťaté pěsti.

Sílu když budeš postrádat,
kdy se ti zachce můžeš mi zavolat
veškerou sílu co budu mít ti dám
na srdci ošetřím krvavý šrám
též vezmu nit začnu ho šít,
jakkoliv najdu ti důvod proč žít.

Zbytečné je cítit se osamělý
každým krokem chceš-li tě provedu.
Kdyby cesty tvé dojedné ztěmněly
jak nejlíp umím a ruku v ruce
za každou cenu k cíli tě povedu.
kdyby by dále nybylo možné jít
nějakým způsobem to dokážem obejt.

Když někdy vůle není tak pevná
beze slov, bez pláče mlčí
zabíjená každou minutou,
bez přestání heldá kolem jedinou
jistotu co mající v hloubvi tvých očí.


Tehdá když proti tobě sedí,
bloudí v tvýh očch se zbylou nadějí
že oči tvé poskytnou potřebných odpovědí
a tehdy ty i bez jediného slova
doplníš co chybí jí, znova a znova.


Jaký význam má tahle má báseň
nevyjádřilo by více než tísíce vět
neb s tebou pro mě nik nezkončí svět
ve kterém jsi, já chci dále existovat
ač nikdy nezvládnu přestat tě milovat.
Autor exKlarka, 04.04.2013
Přečteno 763x
Tipy 2
Poslední tipující: Lioness
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Také mě dostala do kolen, úžasná!

05.04.2013 22:14:39 | Lioness

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí