Znaky přislušnosti

Znaky přislušnosti

Anotace: ***

 

 

*

probudila se s úplňkem na dlani
položila ho místo křišťálové koule
do záhybů hedvábného šátku
dívala se
na měnící se tvary a obrazy

..na písečnou poušť
kde vleče se karavana otroků
na bílý palác s terasou
lůžkem
a spoustou lesklých polštářů
vedle klečí muž
cosi svírá v dlaních
zvedá oči
a
dívá se do mých
přes tuny let a jeden úplněk
tvary se náhle mění
poušť vystřídala sametová zeleň velikánů
v dálce jiskří oko jezera
a jakási stavba s věží
co se drápe až do nebes
vše lehounce zahalené dávnou mlhou
a někde ve stínu a chladu starých katakomb
svítí tytéž oči
prošly dobou a dalším úplňkem..

překvapeně zvedla víčka
uviděla známý pohled
dlaně
plné budoucnosti
a znaků tvé příslušnosti

*

Autor isisleo, 06.05.2013
Přečteno 438x
Tipy 2
Poslední tipující: Psavec, poeta
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zaujala, pěkně napsaná.

07.05.2013 00:55:24 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí