Expecto patronum

Expecto patronum

Anotace: Co bylo dřív? Popel, nebo vejce?

"... ukázat Ti, že se můžem znova narodit,
spolu na lodi,
rozumíš, ráno se vedle sebe probudit ..."

Hned, co se z obrátil z prachu,
zamával svými křídly
a jen divná pachuť na rtech
zůstala tu po něm.

Netrap se tím brachu,
odletěl do své rodné zóny,
do vyprahlých pouští Arizony.

Když, těžko se vyhýbá strachu,
že popel již zkažený
sotva může vrátit ten pocit blažený.
Oslovuj mě vrahu,
ublížil jsem mu tolikrát
(neumím ani dávat, ani brát),
že ve světě bez zatracení
pro mne už místa není.

Pták sic možná stěhovavý,
no víš, že s tebou čas nejraději tráví?
Stejně jak i on, buď shovívavý -
přec na křivých základech se špatně staví.
Tak se čiň, ať už začne stavba!
Možná přiměješ jej slzy uronit,
mají však moc leccos zahojit.
(Mnohem dřív, než bude svatba)

...

Čeká tu na něj pevnost,
snad odváží se přejít přes most.
V nějhorším případě má perutě,
co mě pošlou na kutě.
Autor czbero, 13.05.2013
Přečteno 357x
Tipy 2
Poslední tipující: Tanecnice
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí