Za noci

Za noci

Anotace: Při otevřeném oknu v podvečer...

Za bílého dne
mne obklopuje snění,
za temné noci
jen veršů ševelení.

Za dne nad srdcem
drží hlava stráž,
za noci ale,
když ty ho objímáš,

chyceno, svázáno,
zůstává stát,
tiše a bez hnutí
tě touží milovat.

Když první paprsky
se ráno vzbudí z mraků,
posbírám sílu
a čekám do soumraku.

S šerem se probudí
nejenom záhrobí,
nejenom hvězdy
svět polibky ozdobí.

Pak můžou prozradit
přivřená víčka,
kdo moje srdce
láskou svou hýčká.
Autor Lionell, 02.06.2013
Přečteno 315x
Tipy 4
Poslední tipující: Jiná, Amonasr, Sima
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí