Červencové vánoce

Červencové vánoce

Anotace: Ze sbírky Mé ženě (2012)

                 

když jsem se vrátil

s nohama kloboučků

a klobouky hřibů

rezavě tekutý i vatově pěnivý

nastaly  vánoce

 

uprostřed července

 

řízek jsem osmažil

a salát umíchal

i pro svou Madonnu         

sedl a smál se

 

až stíny a světla

si vyměnily místa                 

a Klondajk citů zazářil

tisíci nugety

 

hřejou i chladí

měsíc nevadí

hvězdám svítí oči

 

a noc ráno bledne

závistí

nad množstvím darů

                           

Autor aravara, 03.06.2013
Přečteno 1198x
Tipy 5
Poslední tipující: piťura, Radhuza, přechodná záležitost, isisleo
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí