Tanec v nostalgii

Tanec v nostalgii

Anotace: Proč mávnutím motýlích křídel,měsíc zmizel náhle zas, víš v tom tanci cítíl jsem, že žít, žít se dá snáz

 

 

 

Tanec v nostalgii

 

Letní večer na náměstí

 my dva stáli na rozcestí

 hudba začala hrát

 

Tanec pod pódiem

    city do spirál namotal   

a všechen led v srdci mém

 po kapkách,dál, roztával

 

V nás nostalgie byla znát

neznámý příboj moře všechnu tíhu v nás pryč odplavil

jedenkrát

 

V nás nostalgie byla znát

ale náhlý léta pád strunu štestí na kusy roztrhal 

a chlad podzimní sám dýchám 

  tisíckrát

 

Proč mávnutím motýlích křídel

  měsíc zmizel náhle zas

víš, v tom tanci cítil jsem, že žít

žít se dá snáz

 

Opojné víno někdy hořkne

když nečitelnou dál zůstáváš

ať nostalgie nás se prsty dotkne

ať čas prázdným větám, zlomí hráz

 

 Proč mávnutím motýlích křídel

měsíc zmizel náhle zas

víš, v tom tanci cítil jsem, že žít

žít se dá snáz

 

 

 

(Hanuš Šparlinek, přes půlnoc do 9.6.2013, při poslechu Nostalgia, Dave Gahan)

 

Autor Hanuš, 09.06.2013
Přečteno 490x
Tipy 2
Poslední tipující: Jozef Bojanovský, terezkys
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí