Má milá

Má milá

Tys vláha,
co zúrodňuje
rozpukanou zem.

Tys vítr,
co roztáčí
dávno mrtvý mlýn.

Tys plamen,
jež ozařuje
vyhaslý krb.

Tys ten boží dech,
co vnikl do hlíny
a stvořil člověka.

Já jsem ta vyprahlá půda.
Já jsem ten mlýn,
ten mlýn mimo provoz.
Ten krb, co už věky nehořel.

Já jsem to bláto,
co potřebuje Tvůj dech,
má milá,
aby mohlo býti člověkem.

Bez tebe se,
má milá,
promění bláto
v rozpukanou zem.

                                    

Autor Pěvec letní bouře, 09.07.2013
Přečteno 420x
Tipy 6
Poslední tipující: Gigy, Cizí neštěstí, Robin Marnolli, Sýkorka07, mikrojimbo
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí