Klaun

Klaun

Anotace: Poezie na téma lidské přetvářky a mezilidských vztahů. A taky trochu šílenství.

Odhodit masku
odplivnout v závětří
mít chvíli klid
a být sám sebou

tam, kde nic neruší
kde něžné hlasy nezní
kde jen proud myšlenek
oddává se bezduchému bezčasí

pak masku si nasadit
zvýšit hlas a přidat vtip
tak ochotný, přístupný ke všemu
co člověk udělá pro své přežití

nechat si šlapat po tváři
a dívat se, jak se tváří diváci
ten jejich udiv, jejich opovržení
copak si myslíte, že jsem slepý?

Vše je jen malá hra
pro malé publikum a bez cíle
někteří by se i přidali
jen schází odvaha a neví, jak hrát

s maskou na tváři
s červenou bambulí na nose
s klaunskou parukou
a obtaženými rty

sedím v poklidu sám
sbírám kousky své duše ztracené
a každý den jen proklínám
kdy mohu si říct - ty klaune!
Autor lexus, 09.07.2013
Přečteno 390x
Tipy 1
Poslední tipující: Isquieasuus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí