Neznalost neomlouvá

Neznalost neomlouvá

Anotace: ....

Neznalost prý nikdy neomlouvá
co ale s láskou, která je neznalá.

Bolestivé pohyby v kobercích
třeštivé myšlenky uprostřed prázdných lahví
vína rozlita po stropech
bez špetky soucitu a jemnosti pro detail.

Neznalost prý nikdy neomlouvá.

A tak z okna stal se střep
z očí jen studánky rudých slz
žíly vyběhlé na předloktí
a tenké stěny nedrží od sousedů milostné steny.

Co ale s láskou, která je neznalá.

Pod peřinou bývá někdy i tma
zima, choulostivé ticho a mlčení
květiny také vadnou, i když mají vláhu
tys oči zavřela, i když slunce září.

Neznalost prý nikdy neomlouvá
co ale s láskou, která je neznalá.

Bolest je za námi
na parapetu jen pár střepů
spáleniny od koberce se hojí
a tvé ruce, tělo i srdce už navždy studí.
Autor Láďa, 20.07.2013
Přečteno 440x
Tipy 2
Poslední tipující: Lexisa, ziriant
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tady z ty je mi do breku

26.12.2014 22:19:41 | Lexisa

To snad ne?

27.12.2014 13:00:34 | Láďa

Koberce, stropy, okenní tabulky, všichni by mohli vyprávět své vlastní příběhy a básně. Už ses jich někdy zkoušel zeptat?

23.07.2013 20:15:12 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí