Bojím se

Bojím se

Anotace: O strachu.

Sbírka: Monogie komédie

Bojím se,
že se jednou probudím
u sebe ho neuvidím
srdce ničím neošidím
bolest obrovskou sklidím.

Bojím se,
že znamenám pro něj málo
a i kdyby se mi něco stalo
nepříliš by se zajímal
bezcitně by si mě nevšímal.

Bojím se,
že volím častokrát špatně
a dobro už vidím jen matně
a ačkoliv stojím celkem zdatně
mám strach že skončí to špatně.

Bojím se,
nechat se pokaždé unášet proudy
které tvoří jen laciné hroudy
nezřídka jen od lidí boudy
které by prokoukl stěží i moudrý.

Bojím se,
že naivně si něco nalhávám
a zaslepit se jím nechávám
někdy se i úplně oddávám
a velice levně se prodávám.

Bojím se,
že včas si nevšimnu pasti
co týrá mě tou spoustou slastí
přitom mě chce jen drze zmást
vše co se naskytne v životě mi krást.

Bojím se,
protože jsem ze světa, ve kterém
vznáším se jak odpad vesmírem
snažím se totiž žít zase s Čestmírem.
Autor exKlarka, 28.07.2013
Přečteno 575x
Tipy 2
Poslední tipující: Lékařka duše, Lady Elleana
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Celistvé držení se jednoho tématu sic není na škodu, nicméně verš AAAA je málo zajímavý a chtělo by ho napsat opravdu mistrně, aby vynikl.
další věcí je kolísavý rytmus, který u vázaného verše sráží body dolu...

29.07.2013 07:23:05 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí