Láska na první pohled

Láska na první pohled

Anotace: Další mé dílo, snad se bude líbit. Budu rád za každý tip nebo koment. PS: Pokud by měl někdo zájem o nějakou báseň, klidně napište.

Otočím se a jediné, co chci vidět, jsi ty.
Musím vyšplhat na tu nejvyšší horu a zařvat do světa všechny ty pocity!

V noci zuřivou vášeň v tobě naladit.
Ráno jedině vedle tebe se probudit!

To není z daleka to, co bych strašně chtěl.
Vše se ve mně probudilo poté, co do očí jsem se ti zahleděl!

Věděl jsem, jak k tobě dojít.
Tušil jsem, co do sklenky si chtěla nalít!

Milion slov mě při pohledu na tebe přepadlo.
Krásna, božská, andělská, ani jedno slovo tě ale nevystihlo!

Stála si tam a jen tak si mě prohlížela.
Že zamiloval jsem se do tebe, to si vůbec netušila!

Neměl jsem to lehké, byla jsi úplně něco jiného.
Mozek měl to těžké, snažil jsem se vymyslet něco dlouhého.

Hlava měla nápady, ale ústa neměla odvahu.
Už mi to došlo, teď totiž musím poděkovat bohu!

Stojíš přímo přede mnou - má pravá láska.
Stačí se jen uklidnit, tohle nezachrání stupidní hláška!

Hluboký nádech, upřený pohled a troufalost.
Cítil jsem to na zádech, chladilo to jako led, srčela ze mě zoufalost.

Nebylo jediné východisko a musel jsem to říct…….

Viděl jsem tě přes celou místnost,
sama si tu popíjela.
Ať mi lidé zavolají pohotovost,
jelikož pohledem svým jsi mě omámila.

Věděl jsem to hned,
musel jsem za tebou jít.
Říkáš si, co bude teď,
netušíš, že do konce života s tebou chci žít.

Je to troufalé a riskantní,
to si plně uvědomuji.
Nezkusit by bylo zoufalé a potupní,
proto se teď ztrapňuji.

Plně se na tebe dívám,
slova mi běhají v hlavě.
Rýmy své z těch slov skládám,
díky tobě mi to jde hravě.

Chci být už jen vedle tebe,
a to myslím vážně.
Celé tělo mě z tebe zebe,
je to jako ledové lázně.

Dej mi šanci,
dávno vím, co máš ráda.
Udělím ti lekci,
Padám totiž z tebe rovnou na záda!
Autor Berka, 06.08.2013
Přečteno 919x
Tipy 1
Poslední tipující: ašari
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nevím, jak dlouho píšeš a kolik ti je...ale, vázaná poezie by měla mít pěkný rytmus a ten jsem tu nenašel. Také na mne působí grafická úprava tak trochu, jako by to byly dvě básně. (první část AA, potom potom ABAB)
jinak jako vypsání se z pocitů mi to přijde celkem fajn. :-)

06.08.2013 22:11:29 | Robin Marnolli

děkuji za názor a ony to jsou taky dvě básně v jedný. první je AA a to se chlapci odehrává v hlavě druhá je ABAB a je to už o tom že dostal odvahu a mluvil přímo k dívce.

06.08.2013 22:16:59 | Berka

aha...musím číst pozorněji :-)

06.08.2013 22:19:48 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí