Přání snít

Přání snít

Anotace: o lásce, životu a tmě...

Přál jsem si snít
jen spánek se dostavil

Přál jsem si, být s ní
v noci úsměv v okně se odrazil.


Natáhnout tak jen dlaň
setřít parapet z nočních přání
černotou z prstů setřít slzy
pohladit ramena, zatlačit oči.

Sevřít ramínko z noční košilky
jen knoflík do peřin odskočí
v odlescích dvou lampionů očí
pod závojem z krajek tvých řas.

Skřípot matrací když uleháme
zvon z blízkého kostela
uhání mrtvé k spánku věčnému
a my? Vstáváme v nové pokolení.

Zvedla se nakonec i ta noc
tvé boky zmizely ve dveřích
jen šlápoty po linu, chrastění klíčů
bouchání dveří a pomalé snění.


Přál jsem si přát si
jen sen se dostavil.

Přál jsem si snít si
…své sny.
Autor Láďa, 13.08.2013
Přečteno 485x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí