Rýmky

Rýmky

Anotace: Co mi slina na jazyk přinesla ...

žebrám
o slova tvé o přízeň
ty znáš ji
a umíš
byls přistižen


žebrám
o víno mdlé s nebesy
déšť nespí
čeká v nás
a souhlasí


zhasínám
obraz bědný planoucí leč
tobě blíž
a skrze úsměv
ve spánku křeč


zhasínám
šíj pulsující - dlaní
křídla labutí
hladinu řek
úst tiché volání


ulpívám
na srázech na stráních
na listů ozubí
šedých odezvách
časech rozťatých


ulpívám
buď arkádou rukojmím
drtí buď
rytmem dozraj
na rtuť svou vsázím


poprchávám
na rozcestí oblých stehen
do prázdných sklenic
intermezza mdlého
jedné z tvých změn


poprchávám
duhou prosvícena
do komnat růžolících
rty jeho semknuta
podivná to změna
Autor Lucil, 03.09.2013
Přečteno 392x
Tipy 2
Poslední tipující: Elssir, Kaitlynn
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí