Diamanty ve smetí

Diamanty ve smetí

Anotace: Život tvůj, ta rozečtená kniha, má víc než tisíc stran, volám stůj, když nocí zvoní hrana, tvé kroky rozpoznám

Diamanty ve smetí

 

Život tvůj

ta rozečtená kniha

má víc než tisíc stran

volám stůj

když nocí zvoní hrana

tvé kroky rozpoznám

 

Až zahlednu tě

někde v davu

ztratím chůze směr

pulz srdce dosáhne bodu varu

 

 Bloudím tu sám

když déšť bubnuje

v zákoutí pouličních lamp

a dávno vím, že rád tě mám

 

Ať němé zůstanou

výkřiky chladných rán

proč nejsou taková

jak je s tebou znám?

na něžnou souhru těl

vzpomínám

 

Tak blízko

padám do spirál snění

a jsem motýl, za tebou letím

tak daleko

když širé moře dělí nás

sbírám perly mořských krás

 

Věřím na zázrak

hledám diamanty ve smetí

je čas na návrat

pro milence století

 

 

 

(Hanuš Šparlinek, 15-16.9.2013, věnováno Caroline)

 

 

Autor Hanuš, 16.09.2013
Přečteno 409x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí