Motýlí svět

Motýlí svět

Anotace: V dlani mám, ten krásný nový květ, sdílím s tebou motýlí svět, když teď usínáš v náručí mém, a motýli barevní dolétli až sem.

Motýlí svět

 

Vzdávám hold

křídlům motýlů

o kámen zlomím svůj kord

vím, že v lásce neprocitnu

 

Jsem parný den

upřed zimy mrazivé

pro tvůj tichý stén

pro tvé rty, tak ohnivé

 

Chci tě líbat

a přestávám snít

všechny pomyslné hranice

chci překročit

 

Létám střemhlav kolem tvého těla

jsem to já, ta zbloudilá střela

byl to motýl, co půjčil mi svá křídla

otvírám oči, teď přišla ta změna

 

Proměněn, nastokrát

když za obzor padalo slunce

Proměněn, nastokrát

když tam u zábradlí, ty jsi držela mé ruce

 

To paní láska

na struny kytar sama hrála

přišla mezi nás, ta urozená dáma

v den, v tu noc

změnila jsi můj svět

a z prachu popela dýchal nový květ

 

Ten krásný nový květ

a ty mi říkáš tisíc něžných vět

chci je slyšet čím dál víc

sfouknu plamen ze svící voskových

 

Propadám se do tebe

chci pít nektar ze rtů tvých

jsi to ty - mé malé nebe

a milování není žádný hřích

 

V dlani mám ten krásný nový květ

sdílím s tebou motýlí svět

když teď usínáš v náručí mém

a motýli barevní dolétli až sem

 

(Hanuš Šparlinek, 21.9.2013,věnováno Caroline, při poslechu písně P. Muk – Proklínám)

 

Autor Hanuš, 20.09.2013
Přečteno 500x
Tipy 2
Poslední tipující: Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dal by se z toho udělat text písně, myslím:-)

21.09.2013 19:24:38 | Robin Marnolli

Díky moc za pročtení i odhalení mého úmyslu,uvažuji stejně, pár básní si skutečně představuji jako text, některé jsou i ověřený cover na zahraniční skladby, jenže získávání autorských práv není úplně jednoduchá věc.

21.09.2013 21:28:05 | Hanuš

... to chápu :-(

21.09.2013 21:38:01 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí