Poetička

Poetička

Anotace: Verše plynoucí krajinou často minou cíl a ztratí se kdesi v mlhavém oparu.

Sbírka: Vzpomínky přítomnosti

Na vlně projekce
z monitoru,
odplouváš si lehce
do prostoru.
Otvíráš depozit
tónů, barev.
Co skrýváš v korozi
dávných plaveb.

Vzpomínky jsou prach na řasách,
jenž víčka tíží.
Myšlenek míjení po trasách
se zemskou tíží.


Slova blízká, avšak cizí,
náhle získá, poté mizí
srdce
bloudí v temnotách.

Znovu píská tóny ryzí,
buď si jistá zlou kolizí,
trpce
loudí po notách.

Pocit spánku tiše hyne,
noc pod vlivem veršů plyne,
uvadá do mlžných par.

A když slunce měsíc mine,
rozplýváš se jak hostie
na jazyku vzdušných čar.

Zbývá jen tisknout texty Tvé,
namísto ruky, je jisté,
míjení slov z řádků.

Okapy svedly slzy na zem,
dříve, než my sebe navzájem
do odpadních žlábků.

A už tuší,
že další voda z duší
připraví novou várku.

Můj platonický cit kakafonicky začne znít.

Autor Marbal Škutin, 18.10.2013
Přečteno 744x
Tipy 10
Poslední tipující: Rozdrcená duše., tato22, Majdalénka, Jozef Bojanovský, Robin Marnolli, Kett, Matty09
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná báseň.

01.11.2013 06:07:32 | Rozdrcená duše.

Super

18.10.2013 19:43:04 | Kett

Díky, že jsi obohatil můj slovník o nový přírůstek :-)

18.10.2013 19:42:54 | Matty09

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí