Airbagy štěstí

Airbagy štěstí

Anotace: Záchranné polštáře tlumí kruté rány osudu, žel často pouze v realitě snové.

Sbírka: Vzpomínky přítomnosti

Na polštářích

hrudníku chci spočinout.

Dřív, než stáří

nechá nás odpočinout.

 

Sklouznout po hedvábí

dívčího těla,

které sladce vábí,

jak v beznaději víra.

 

Ztroskotán na pohoří,

opitý bezmocí,

neřest se ctnosti dvoří,

mysl svépomocí svírá.

 

Splývat s červánky

v mozaiku odstínů.

Líbat na spánky,

střechy očních stínů,

orosit rty.

 

Líček vibrace

z propasti němých krás

zkouší vyvracet

dálky, co dělí nás

k šatům z myrty.

 

Marně skrývám

Achillovu patu.

Slzy smývám

prach z okvětních plátků.

 

Utrhnu květinu,

zkrátím jí život.

Pro jednu setinu

konám ničivost.

 

Kohout den oznámí

sedmkrát týdně.

Pravdivé poznání

dělá mi bídně.

 

Že nesnídáš mé ráno,

když je Ti odevzdáno!

 

Autor Marbal Škutin, 25.10.2013
Přečteno 456x
Tipy 1
Poslední tipující: Rozdrcená duše.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí