Černá labuť

Černá labuť

Anotace: Jsem černou labutí, perutě rozpínám, a smečkou vlků, drápy zatínám, v bouři list, táhneš mě nahou krajinou, po deštích dál, vedeš mě rozkvetlou zahradou.

Černá labuť

 

Hledáš slepé místo na mapách

 Tam cestu zná motýl v záclonách

Ten svá křídla o zdi rozdírá

Jednou žije, někdy umírá

 

 Jsem černou labutí, perutě rozpínám

A smečkou vlků, drápy zatínám

V bouři list, táhneš mě nahou krajinou

 Po deštích dál, vedeš mě rozkvetlou zahradou

 

Jsem tu blízko i na míle vzdálená

Jen má věrná maska, nebyla zrazená

Tak něžné věty někdy proklínám

Když o lásce si s tebou povídám

S tebou povídám

 

A Ty? Pevnou zem ztrácíš

A Dál? Dál se s mlhou sázíš

 

V kavárně budeme ze rtů pít

Zpátky jen ulicí rebelů dá se jít

A všechno zlé, ať odnese plamen

Do dlaní mých, ten popel naber

 

A Já? Já struny času napínám

A Dál? Dál stopy ve sněhu nevnímám

 

Jsem černou labutí, perutě rozpínám

A smečkou vlků, drápy zatínám

V bouři list, táhneš mě nahou krajinou

 Po dešti dál, vedeš mě rozkvetlou zahradou

 

 (Hanuš Šparlinek, rewritten 2013)

Autor Hanuš, 01.12.2013
Přečteno 434x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí