konec je nový začátek

konec je nový začátek

Anotace: budu rád za komentáře

Dobře, tak tedy bež,
ale nemysli si,
že tě zastavím, až budeš odcházet.

Jako melodie, život plyne dál.
Hodně krásného přinesl, ale taky vzal...
tak jako včerejšek.

Stáli jsme spolu, ruku v ruce,
na startu začátku bez konce.
Plni lásky a přesvědčení že to tak bude až do konce.
Teď sedím sám, se sklenkou v ruce.

Trpký nápoj, láhev bezedná,
v hlavně pořád stejná myšlenka,
proč už nejsi má?

Začalo to tak nevinně,
pod plachtami co napínal je vítr,
teď hledám pravdu ve víně,
mezi námi nezavládne smír.

Pod decibely a takty,
má hlava se plní.
Proč už nejsme spolu,
a šťastní?

Já padl na samotné dno,
a místo podržení,
od tebe slyšel sbohem ty zrůdo.

Nemohl jsem ti dát co jsi chtěla,
neměl jsem z čeho dát.
Jak jako ekonomika praví,
má dáti dal,
mě zbyl jen smutek a žal.

Když stíny obejmuli mě a stáhly,
řekla jsi, bez tebe, budeme rádi.

Ustřihla jsi to co jsem miloval,
změnila jsi to zas,
V pro mě nenáviděnou tvář...

každý jsme zůstali sám, v srdci jen díra prázdnoty.
Každý sám uleháme do hluboké temnoty
ale v srdci pořád plamen,
s prosbou, vrať se zas...
Autor vincent christian böll, 04.12.2013
Přečteno 462x
Tipy 6
Poslední tipující: Robin Marnolli, Anjesis, Kapka, Isquieasuus
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to báseň vyvěrající z bolesti, ta má vždy své literární chyby, ale neproti tomu má často silný citový náboj.... měl jsem také takové období.
Tak hodně síly a dávám dukát, jelikož místy se mi to líbí:-)

04.12.2013 18:06:56 | Robin Marnolli

... a mně se líbí "proč už nejsi má?", zrovna jako se mi líbí Jsi moje :-)

04.12.2013 15:54:00 | Kapka

"proč už nejsi má?" - to je tak hrozný klišé u děl, že to dokáže zkazit dojem z celé básně. Ale jinak je to celkem příjemné počtení, takže za bodík.

04.12.2013 15:37:33 | Isquieasuus

Mě se moc líbí. Hezky se čte, jakoby plynula sama si. O lásce nalézané i ztrácené se krásně povídá i sní. Přeju hodně krásné a podnětné inspirace do další tvorby. :o)

04.12.2013 15:30:49 | Tichá meluzína

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí