Starcova omluva

Starcova omluva

Anotace: Dávná láska, křivda a svědomí.

Starý muž v klobouku u lomu stává,

den co den, už padesát let.

Kytici kopretin v ruce drží, mlčí,

a po stařičké tváři mu stékají slzy.



Pane, proč tu čekáte? A na koho?

Proč ty květy nosíte když tu nikdo není?

Muž svůj zrak sklopí, vzpomíná.

Na dívku, co změnila mu svět.



Bylo mu tenkrát pětadvacet,

a ona mu byla oddaná.

On však o její lásku nestál,

Proč, to stále neví sám.



Vrásčité ruce starci se třesou,

hlas ho zradil, však mluví dál,

byla tak krásná, milá, mladá,

Ten večer si život vzala.



Je tomu už dlouhých padesát let...



Najednou ten stařec zmizel,

i se smutkem a květinou,

místo něj tu dívka stojí,

smutná čeká na lásku svou.



On mladý hezký v bytě sedí,

jen tiše víno popíjí,

kytice kopretin dávno už zvadla,

Chtěl ji jí přinést a omluvit se jí.



Něco však na židli ho drží,

Něco mu ústa zamyká.

Že ona si svůj život krátí,

neví, opilý usíná.



Jak dlouho bude stařec čekat,

aby omluvil se dívce své?

Snad se v nebi ti dva smíří,

snad dívka pokoj nalezne.
Autor PrinceznaAmellie, 12.12.2013
Přečteno 412x
Tipy 4
Poslední tipující: Aiury, Jin&Jang, Django
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc silný příběh ... A přitom stačilo tak málo! (a přitom tak moc ...)

30.05.2014 15:03:09 | Aiury

Děkuji:) Někdy opravdu stačí jen maličko, aby člověk dokázal změnit osud. A často nejen svůj :)

30.05.2014 15:06:03 | PrinceznaAmellie

Myslíš, že je dobrý vědět už teď že budeš později litovat?

29.05.2014 05:52:57 | Jin&Jang

Můžeš to rozvést? :)

30.05.2014 15:31:26 | PrinceznaAmellie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí