Philosophic Theory

Philosophic Theory

Anotace: Únava z hádky lásek a z Lásky hádek. Večerní počin, zas... se slzami v očích.

Slečna Theory pláče

tichá a ve tmě

V roli osamělého spáče

Polibek pod jmelím

Chtěla by – ale to nepoví!

 

Hlas jí mezi vzlyky skáče

Už nedrží v domnění

 

V bezděčných iluzích.

 

Na posteli smutně do stropu kouká

Ta dívka hloupá!

Čte Wolkera

jeho básně ladně jí splývají

Na slovo je skoupá

A smutkem se netají.

 

Usnula s lahví vína

S tužkou a papírem veršů

Na lásku se prý neumírá

A proč tedy pláče,

Proč se Theory uzavírá?

 

Třeba jen k lásce nemá vlohy

Tak proto píše o ní

Tyto prázdné a mizerné slohy

 

A není to jedno?

stejně to neustále bolí.

Autor Philosophic Theory, 21.12.2013
Přečteno 404x
Tipy 1
Poslední tipující: jitoush
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí