Že jsi šťasten

Že jsi šťasten

Anotace: a já ne.

Jsou to minuty, možná i vteřiny
co se míháš kolem mě
a mě přitom připadá, že je to jediný
co já vnímám a ty ne

Že se díváš přes mou osobu
a nevidíš ve mne nic
co by se ti líbilo
že žít můžeš, a já nemohu

Naplněn svým životem
obdarován štěstím
máš jistotu ve kroku
ty sníš a já nespím

Pod zástěrkou vážnosti
v duši blahobyt ti hádám
večer spím sama
ty všeho pln, já strádám

Na co s lidmi,
když stejně bez tebe..
pouštím se do psaní
ty klidný
já do sebe
vpouštím zklamání

že lásky máš rub i líc
a já nic
Autor Kite.Kat, 06.01.2014
Přečteno 390x
Tipy 2
Poslední tipující: jitoush, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám rád poezii tohoto typu. Srovnávání dvou světů, odlišných pohledů, odlišného vnímání lásky - jestli vůbec u toho druhého nějaká je. Konec mě trochu zmátl, jakoby celou báseň obrátil naruby, ale doopravdy si nejsem jistý. Hodnotím kladně.

06.01.2014 23:35:15 | Fraxsis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí