Slavík a růže

Slavík a růže

Anotace: Že už jste četli podobnou? To je docela dost dobře možné! Ale, couž...třeba se vám bude tahle líbit...

Sbírka: Veršotupecké počiny

Slyšíš to? řekl Romeo Julii,
to slavík dává život růže květu!

A neví, že já jsem ten trn
A tys ten slavík,
co pro nejkrásnější z lidských citů
krvácí a sám je smutku pln.

Čím hlouběji jsem ve tvém srdci,
tím krásnější je květ
tím větší je tvá bolest
a přeci...
nechceš odletět.

Až hrobaříci naleznout pod keřem tvoji schránku
na oltář lásky uloží tě ke věčnému spánku.

A to přeci nechceš

Tak zanech zpěvu, mávni křídly odlom ten klatý trn!
A pěj své písně plné něhy za zvuku zlatých strun.

Autor Nalzim, 14.01.2014
Přečteno 702x
Tipy 3
Poslední tipující: danaska, On
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to vážně moc a moc hezké. Vítej na literu a těším se na další básně.

14.01.2014 22:53:19 | danaska

Děkuji mnohokrát! Budu se snažit nezklamat :)

15.01.2014 09:50:39 | Nalzim

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí