Princezna v rubikově kostce

Princezna v rubikově kostce

Anotace: Pro moji jedinou lásku.

Dívej se má lásko, na obzoru svítá

opři se plně do mého náručí

rozklepaným hlasem má duše zpívá

do výšek neslyšných frekvencí.

 

Pramen vlasů ti z čela sčešu,

třímám tě jak kvítek křehký,

slova lásky do posledního dechu

a dotek úst tvých jemný.

 

Ač těla kůží jsou dělená

naše duše jsou v jedno

slova lásky němá i sdělená

podívej, můžem mít všechno.

 

Ty nohama na zemi,

já hlavou v oblacích,

snad měli jsme být zrozeni,

občas jistí, občas v rozpacích.

 

Nedívej se do dálky

dívej se mi do očí

ať na polích rostou bodláky

ať dál se svět točí.

 

Já mluvím v hádánkách

a mnoho mi nerozumí

významy schované ve schránkách

však jedno ti povím:

 

"Ty si má jediná,

má princezna v rubikově kostce."

Autor Wolf-man Darel, 26.01.2014
Přečteno 413x
Tipy 2
Poslední tipující: sluníčko sedmitečné, jitoush
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sice se mi některá spojení zdají umělá, někdy kostrbatá, ale zároveň je v básni něco něžně krásného, co si zaslouží, aby bylo objeveno a oceněno.

20.05.2014 13:03:41 | sluníčko sedmitečné

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí