Vílám souzená

Vílám souzená

Anotace:

Vílám souzená

 

Pod skálou,

kde potok v mělčinách písku ztrácí se

a v kapradí modré vážky vzduch rozechvějí.

V lese tak tajemném až se dech tají se,

v travinách tam, kde laňě postávají,vílí hlasy znějí.

 

 

Ve hvozdech tmavých , kde jeleni hřmí,

na lukách provoněných , zvonky zní.

Při bouřkách tmavé nebe pláče Les voní,

v hnizděti ustlalo si ptáče.

 

 

V modřínech tak silných, ptáci hlavu složí

Na cestě chodí a přec nešlape po ní.

Tělo tak ladné , že sotva vidět je.

Vlasy dlouhé spletené v nich ros krůpěje.

 

 

Pod skálou sama panna stojí.

Šaty smáčící v potoce, jí plují.

Dlaně její lehce dotek jediný.

Pročesal ty lesní hlubiny.

 

 

 

Autor Liduška, 28.01.2014
Přečteno 329x
Tipy 6
Poslední tipující: PacificTrans, střelkyně1, Jana B., Robin Marnolli, Danger
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to mi to velmi blízké, tím jak je to sepsané. jdu si přečíst znova a dík. .)

30.01.2014 14:04:11 | PacificTrans

Děkuju za ty maliny ! :*

28.01.2014 22:06:49 | Liduška

pod skálou
kde v potůčku
pstruzi čekaj na mušku

se též zelení travička
kde za soumraku
jí hladí lanní víčka

tam uprostřed doliny
skřítci zapalují lampy
vílí bál ožívá a pijou se maliny.

28.01.2014 21:59:30 | Danger

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí