Dárek pro mě

Dárek pro mě

Anotace: Život je hledání a nacházení...

Sbírka: ONA a ON

Dárek pro mě

Hledám Tě,
dívko, co nohou bosou
ráda se bude brodit rosou
s klukem čtoucím Ti
pod balkónem své sonety
tak, jak činili to před léty
Romeové pro své vyvolené...

Co mohu nabídnout -
nic závratného nemám,
bohatství žádného
není mi třeba,
vždyť to, co je nejdražší
máme kolem sebe -
louky plné květin,
zelené luhy a háje,
voňavé modré nebe...
A sami sebe...

Chci Ti dát svůj cit,
své verše, jež možná
prozradí Ti mnoho...
O mě, o světě kolem nás -
velké bohatství to pro jednoho -
já rád o něj s Tebou bych
se podělil...

To, že Tě miluji
nenápadně zní v každé mé větě...
Chci být Tvým průvodcem
v šedavém všedním světě...

Spolu pak najdeme zkratku,
jak vybřednout z toho zmatku
jež obklopuje nás
den co den svým stínem...
Objevíme opět zářivý jas,
do trávy ulehneme s vínem,
radost a smích
přemůže náš pláč...
Autor Zbynislaw Thinkiewicz, 29.01.2014
Přečteno 359x
Tipy 2
Poslední tipující: terezkys, PrinceznaAmellie
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí