OTÁZKA

OTÁZKA

Anotace: OTÁZKA Když otázku Ti dám, člověče, co nejvíce je nám třeba, zkus zamyslet se, nech...

Sbírka: NOVÁ DOBA 3013

OTÁZKA
Když otázku Ti dám, člověče,
co nejvíce je nám třeba,
zkus zamyslet se,
nech myšlenky své plout,
směle vysvoboď je z pout
předsudků, které máš jako každý jiný...
Co dává nám pocit štěstí?
Že nevíš a máš pocit viny?
Ne, není jednoduchá ta otázka,
není to v růžovém sadu procházka...
Jakou odpověď mi dáš?
„Nu, zkusím to, dobře mě znáš...
Co na srdci to na jazyku,
někdy připadá mi, že je to ze zvyku,
však dnes – dnes to tak nechci...
Když podívám se zpět do svého dětství,
co naplňovalo mne štěstím
a poté dnešek porovnám,
zdá se, že odpověď možná znám...
Však nemohu tomu uvěřit,
že tak málo stačí, abychom šťastni mohli být...“
Tak neboj se a mluv směle...
„Odpovědí je možná - modré nebe...
A paprsků Slunce teplý svit...
Pod ním se ke své lásce přitulit
a - snad - o budoucnosti snít...“
Zdá se, že dobrou cestu jsi našel,
bez snění a budoucnosti Svět by zašel...
Tak jen dál...jednodušeji...kdy nejšťastnější jsi?
„Když objímám lásku svou,
když vidím ji jiskřící a šťastnou...
Proto cokoliv chci udělat...
Svou lásku chci jí dát...“
Ano - již znáš odpověď na otázku...
Šťastni jsme,
když můžeme dávat LÁSKU...
Autor Zbynislaw Thinkiewicz, 05.02.2014
Přečteno 327x
Tipy 4
Poslední tipující: andílek, jitoush, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí