Náhodná

Náhodná

Anotace: Nikdy nevíš, kde tě najde.

Procházel světem a hledal lásku,
však našel jen lež a našel klam.
Svůj čas a svou duši dal v sázku,
teď vrací se domů zklamán sám.

Po cestě k domovu zesláblým krokem,
a s hlavou sklopenou unaven kráčí.
Chtěl by se osvěžit lahodným mokem,
ke krčmě pohled svůj znavený stáčí.

Pod okny hospůdky rostou tu lilie,
nad nimi sklání se mladičká Marie.
Zahlédla poutníčka, jež blíží se k ní,
Zarudla jí líčka, o něm jen sní.

Dlouho už čekala, až vrátí se on.
Vodu mu podala, v srdci jen zvon.
Ty jsi ta, pro kterou prošel jsem světem,
pro nás dva lilie pod okny kvete.
Autor Jinomost, 17.02.2014
Přečteno 382x
Tipy 7
Poslední tipující: Jana B., enigman, Lord Aragorn, jitoush, Zrska
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí