L'esprit de l'escalier

L'esprit de l'escalier

Anotace: Čekal jsem, že vznikne za jinných okolností, v jinou dobu. Ale možná to přesně takhle mělo být.

Již pár minut,

držel jsem to v hlavě.
Neudělat chybu,
...to hlavně.

 

Sledoval jsem gesta,
každý pohyb rtů...
jak skla brýlí se ti leskla,
v odrazech nočních reflektorů.

 

Zase ten tlukot srdce,
který připomíná mi můj čas.
Kdy čekám kdo začne,
který z nás.

 

Těch 5 minut, co viděl jsem tě číst,
hltat každé slovo knihy,
kdy jsem začal věřit,
že tentokrát to bude jinný.

 

Hnalo mě srdce k infarktu,
jakoby mířilo k tobě.
Tušil jsem,
..že jej nechytnu.

 

Už bylo pozdě,
zvuk zavírání dvěří zněl.
A já vzpomenul jsi,
co jsem ti to chtěl.

 

Tehdy společně se mnou,
odešel z jeviště,
ten zpropadený duch schodiště.

Autor Zayo, 23.02.2014
Přečteno 443x
Tipy 1
Poslední tipující: takova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi taková pocitovka

23.02.2014 10:21:15 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí