Vše je marnost

Vše je marnost

Anotace: ... prach jsi a v prach se obrátíš ...

Vyrostla kytka mezi bodláčím.
"To, nic!", řekl sis, "Do kouta ji zatlačím!".
A ta kytka, chřadla, vadla,
nekoukala do zrcadla.

Vyrostla kytka vprostřed trní,
psi na ni zuby cení, psi na ni vrní.
A ta kytka vadla smutkem, strachem,
našla zálibu v muži plachém.

Vyrostla kytka mezi Vámi,
milovat ji Vám pýcha brání.
A ta kytka už klesla v síle,
její sny byly pošetilé.

Vyrostla kytka a zavoněla na chvíli,
to pro ty, co se rozhodli být zbloudilí.
A ta kytka už nemá strach,
utrhl jsi jí, poranil se o trn a vzdychl: ACH!

TAK TO JE LÁSKA, TO JE SMRT a lidský prach...
Autor Inge, 28.02.2014
Přečteno 392x
Tipy 5
Poslední tipující: gallatea, Zrska, zelená víla, terezkys
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zaliať ju, či vytrhnúť?

02.10.2021 20:32:11 | gallatea

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí