Nebyla jsi sen

Nebyla jsi sen

Anotace: Nevěřil jsem, že jsi skutečná. E

Po dlouhém dni jsi usnula
a ač bych měl teď dřímat
má myšlenka se pohnula.
Já chci se na tě dívat.

Noc tvou krásu zveličí,
když tichý klid tě prostoupí.
Hvězdami tě nalíčí
a ze mě strasti ustoupí.

Na tvých křivkách hvězdné světlo
zakaluje myšlení.
Všechen odpor ihned smetlo.
Jiná jsou má zjištění.

Já přesvědčeně sliboval
to že se tě nedotknu.
Záhy na to chyboval.
Že jsem hlupák podotknu.

Já dotkl jsem se tvojí tváře.
Ty ses lehce zachvěla.
Zjevila se silná záře
a ty jsi tiše zmizela.

Vždyť to nebyl ani den
a já už jsem slib porušil.
To že nejsi pouze sen
já jsem věru netušil.

E
Autor Erien, potulný bard, 25.01.2007
Přečteno 577x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....jak se mi zdá, jsi naprosto klasický romantik....
...a mě se to líbí :-)...

26.01.2007 08:38:00 | Aniba

o5 krásná báseň, stává se to pravidlem...gratuluji

25.01.2007 14:16:00 | fuu

Budu rád za každé slovo, jež zde utrousíte.

E

25.01.2007 14:15:00 | Erien, potulný bard

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí