Romance noci

Romance noci

Anotace: pro tu jež je mi vším

hvězda jasná
jak slunce polední
Přišla z čista jasna
jak rána poslední

Jak luna nad hladinou
zrcadlí se v šerosvitu
a co každou půlhodinou
hudba vesmírných sfér zní tu

Okouzlen tou krásou
hledím do modrých studánek
co mohou být spásou
když nesou mě do širých dálek

svůj jazyk dal bych v šanc
jen pro její úsměv vřelý
ni sto slov jež by měly glanc
by mě tak neoněměly

dlouho čekal jsem marně
teď konečně jsem na světě rád
to proto že po mé straně
teď vidím tebe v celé kráse stát

vílu jasného úplňku
dokonalosti tvar
co podobá se z úplnku
co řecké Tróji zmar

když spí na polštáři z nebe
jakoby andělé jí krásu půjčili
a já ptám se sám sebe
proč právě mně tě svěřili
Autor lokotaris, 03.03.2014
Přečteno 406x
Tipy 2
Poslední tipující: hypertenze, Zrska
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

co je to "jež"?

03.03.2014 22:38:25 | Truckle

http://cs.wiktionary.org/wiki/je%C5%BE

03.03.2014 22:54:46 | lokotaris

Aha, takže nominativ singuláru rodu ženského zájmena jenž... Člověk se stále učí... Díky.

04.03.2014 00:22:22 | Truckle

jj není vůbec zač ale může být i středního ;) (to slovo) i tak netvrdím že tam není použito chybně ;) čeština nikdy nebyla moje silná stránka :D

04.03.2014 14:40:58 | lokotaris

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí