Věčné jaro

Věčné jaro

Anotace: Věčným jarem půjdu rád, tam zlatý déšť se k zemi sklání, na harfu v ulicích lidem budu hrát, když vůně tvá, mě tak vábí.

Věčné jaro

 

Bolí ticho pohledů z mých zrcadel

Vždyť já za tebou, rád bych vykročit chtěl

A chci to věčné jaro, kterým půjdu dál

 

Věčným jarem půjdu rád, tam zlatý déšť se k zemi sklání

Na harfu v ulicích lidem budu hrát, když vůně tvá, mě tak vábí

 

Všechnu krásu světa, já v dlaních tehdy měl

Než radostný osud z kolejí mých tak náhle sjel

A vše spálil jak jarní květy tuhý mráz

 

I kdyby ta zima byla třeba stoletá

Stále věřím, že láska nemůže být zakletá

Že cit můj jednou, jako výstřel z děla, prorazí tu pevnou hráz

 

Možná, že pancíř na srdci teď nalepený mám

Na všech fotkách s tebou, já jako koruna stromu rozkvétám

Tak šťastný z mála, na které v prázdných ulicích vzpomínám

 

Věčným jarem půjdu rád, tam zlatý déšť se k zemi sklání

Na harfu v ulicích lidem budu hrát, když vůně tvá, mě tak vábí

 

(Hanuš Šparlinek, 22.3.20104, věnováno Caroline)

 

 

 

Autor Hanuš, 23.03.2014
Přečteno 424x
Tipy 1
Poslední tipující: SmallGeorge
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí