Obřad Člověka

Obřad Člověka

Anotace: Pro přítele s dobrých chřibsk Ve smyslu dobrých starých veršů Robinsona Jefferse v zápisníku andaluských výhní Salvatora Dalího v rozštěpeném atomu lidství při dechu milosrdných úst Bretonův byt bez elektřiny zlatá kštice a zelená petrolejka jeho mýtična

Dnes spatříš svět s pohledu orla

v dohledu dvou kliknutí širé

světové pavučiny

nové možnosti

příkrých mlh budoucí doby

 

Kapka lásky letu

na kapky oleje v srdci

zůstává v komorách jeho

nezatvrzená když oheň neumírá

a lidský strmý ozvuk loutny a harfy

v ohni Člověka jak Poezie

v něm svírá a vře pro poslední

neznalost slunečních zatmění

 

Hoří a směje se neustále

ne větší než tisíc sluncí stále

jasnější s drahokamem

zahrad a faset mnohých mučených

ve svém královském bidlu

 

Jen prsty Alláhovy zmučeného

žida stanoucího se Bohem

brzké rozvraty stěžně Learovi

velikosti pramené archaické kosti

na lampu zelenou zavěšeny

v nedýchajících plicích

daleké odvěkosti

plíživě blížných vykročení ku smrti

 

Oni jí říkají Poezie

ve světle lampy zelené

ve světle bdění na skále

vyrytých odrazů zlatého písmene

ve světle krásného písmene

jehož změny nepodléhají lidskosti

ani smrtelné prostořekosti

nových daní za vyslovení

každé slabiky tohoto věku

 

Tak jako ohně v jejím čase

i ona má spád a je monumentem

tvé duše..nic než prachem hvězd

Autor Happyyz, 27.03.2014
Přečteno 287x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí