Vlastně, nevím jak to nazvat

Vlastně, nevím jak to nazvat

Anotace: takové básnické vyjádření citů, emocí a myšlenek nad něčím nepopsatelnýmn

Toto je báseň o tom jak mluvím s Bohem,
toto je poezie o tom, jak jsme si dali sbohem.
Toto jsou řádky o tom, jak jsme se milovali,
i když byla těžká doba, tak jsme nepřestali.

Toto je báseň o tom, příběh jako z West side story,
poezie, proč stane se, že oheň slabě hoří.
Toto je báseň o dvou srdcích, které spolu byly,
o lásce, která přenáší i hory-doly.

Asi to bylo málo, i když to za to stálo,
i když to bylo krásné a všechno zdá se vycházelo.
Toto je báseň, toto jsou stékající slzy,
to je poezie, o všem co v sobě dusím.

Toto je báseň psána při sklopeném zraku,
když překrásná obloha podlehne mraku.
Vím, všechno končí, krásně to začalo,
nezapomenu, děkuji, vzpomínám nastálo.

Dala jsi mi křídla, s tebou uměl jsem létat,
všechno to krásné, nic nemůžu namítat.
Dala jsi mi štěstí, dala si mi lásku,
vedla si mě, když jsem měl přes oči pásku...

No, křídla jsou zlomené, leží tady na zemi,
cítím ten trn, co mám do srdce vřazený.
Proč jsem opět na cestě sám, ztracený,
řekni mi, anděly můj, jediný, spasený....

Toto je báseň o tom jak za tebe děkuji,
no teď ze života se ti asi spakuji.
Děkuji hvězdám za to, za to, že mi tě dali,
jak jsme se k sobě připoutali a poprvé se milovali....

Toto je poezie psána v noci, tak daleko jako ty je i ráno.
tajně doufal jsem, že možná, jednou, u oltáře řekneš mi ano.
Chybí mi všechny ty tvé doteky a hlazení,
tvůj krásný pohled a na tebe čekání.

Mám miliony otázek, pokud existuje Bůh,
ptám se, jestli je to mnou či snad v nás dvou.
Ptám se Bože, vím, že ty odpověď vidíš,
řekni mi, jestli jsem se snažil až příliš.

Toto jsou řádky o tom, jak se cesty rozchází,
že je to tak lepší? To mi vůbec nedochází.
Toto jsou řádky o tom, že i duha může vyblednout,
že váza plná vody nezabrání květinám zvadnout.



Dala jsi mi křídla, s tebou jsem uměl létat,
všechno to bylo krásné, nic nemůžu namítat.
Dala jsi mi štěstí, dala si mi lásku,
tak jako ty, vedl jsem tě když jsi měla přes oči pásku.

No, křídla jsou zlomená, leží tady na zemi.
cítím ten trn, co mám do srdce vřazený.

Proč jsem opět na cestě sám, ztracený…
Autor vincent christian böll, 27.03.2014
Přečteno 450x
Tipy 4
Poslední tipující: Zrska, andílek
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí