Řeka zapomění

Řeka zapomění

Anotace: Nemá smysl brát si život protože něco končí, když něco krásného začíná. Bolest v srdci vezme řeka času a zítřky přinesou nový děj.

Řeka zapomění

Stojím nad řekou a vidím jak nese staré lásky
dřív v krásném třpytu šťastné, dnes jen otázky.
Otázka jak se může rozplynout tak krásný sen
kdy jedno srdce bije pro druhé, kde je ten den.
Vidím jak se hladina zavírá nad jejich žalem
se vzpomínkou kdy svět byl kouzelným bálem.
Držel ji za ruku a něžně tiskl k sobě blíž a blíž
jak potom může vzít tu krásu a nechat jen kříž.
Srdce puká a myšlenka už nechtěla by dál žít
ty však vem zbytek sil a víry, stojí za to dál jít.
Žádná cesta není lehká, ale věř že někde stojí
ta krásná proměna kdy jeden osud se zdvojí.
Zase potáhneš světem jako drogou omámen
nasaď zbroj, chraň ji, ať nezmění se na kámen.
Na každé cestě jsem tu vílu něžnou viděl stát
jen nenech předsudky a pýchu ti tu lásku brát.
Vše z duše vyhoď a nech jen lásku, co tě hřeje
pros boha, ať navždy dá ti tu holku co se směje.
Ze své moci promění zatracení na krásnou duhu
veď srdce tou cestou, pak uzavře se čára kruhu.

Jeník.
Autor Jeník, 29.05.2014
Přečteno 379x
Tipy 8
Poslední tipující: Aiury, AndreaM, Nio, želvička001, Kett
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"Tvé sítě vítr zpřetrhal,
a pavouci už tkají jiné,
dalších rán.
Tvá fantazie musí stvořit nový příběh."

Pocity s láskou spojené, pro nás všechny jsou podobné. Tvá báseň se mi hezky četla a nemůžu říct, že bych v ní nenašla nic ze sebe. ST :O)

29.05.2014 19:17:25 | Tichá meluzína

moc se mi to líbí. Super :-)

29.05.2014 07:51:49 | Nio

Každá holka se ráda směje :-)

29.05.2014 06:48:07 | Kett

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí