Tisíc pohledů

Tisíc pohledů

Anotace: Tisíc pohledů, stále jedna tvář...

Znám ten pohled, když se na mě mračíš,
když jasný den zakryje náhle mrak.
Ten pohled když štěstí ztrácíš,
to jak se tváříš když máš strach.

Jak se tváříš, když po něčem toužíš,
i když víš, že nemůžeš mít vše.
To jak když mě líbáš, jak oči mhouříš,
I ten sladký úsměv od srdce.

To jak se tváříš, když se něčemu divíš,
rozdílný pohled, když miluješ a když nenávidíš.
Tisíc pohledů, stále jedná tvář,
ďábelský pohled v jednu chvíli,
v druhé chvíli svatozář.

Vím jaký jsi, všechny ty tváře znám,
také aby neznala,
když vedle tebe, každou noc usínám.
Autor kika095, 05.08.2014
Přečteno 493x
Tipy 3
Poslední tipující: Jack Santiago, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pokud báseň, tak bych trošku šetřila slovy, nebo se je pokusila trochu obměnit, příliš často se tam opakuje "když" :)

05.08.2014 20:52:38 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí