O lásce

O lásce

Anotace: Co je láska?

Láska je cosi, co nemůžeš uchopit.

Láska je jev, jenž nelze pochopit.

Láska je síla, co nás k sobě tahá.

Láska je víla, jež tančí v lese nahá.

Láska je cit, který hřeje na srdci i na duši.

Láska je div, který jen tak nikdo nezruší. 

Láska je strom, který pomalu se rozrůstá.

Láska je hrom, jehož intenzita narůstá.

Láska je hvězda, co vznikne a nevyhasne.

Láska je umění, nad kterým každý žasne.

Láska je oheň, co hřeje, občas pálí.

Láska je žár, co neopatrné spálí.

Láska je den i noc, proměnlivá kráska.

Láska je bída i moc, která trápí i laská.

Láska je hudba, která tě rozechvěje.

Láska je komik, který tě rozesměje.

Láska je tragéd, jenž tě rozbrečí.

Láska je přítel, co vzápětí tě utěší.

Láska je tvář, nádherná a smyslná.

Láska je polární zář, je neopakovatelná.

Láska je ohromná velmoc, co ovládá nás všechny.

Láska je spánek, který určuje nám naše sny.

Láska je provázek, co spojuje několik lilií.

Láska je naše, važme si jí každou chvíli.

Láska je rým, kterým poetik do básně život vkládá.

Láska je květina,co při nedostatku zájmu uvadá.

Proto pěstuj lásku den co den,

užívej si jí, co jde to jen,

a třeba budeš nakonec ten,

co zažije ten něžný sen -

- a svojí lásku od dvaceti let

budeš mít, dokud neopustíš tento svět!

Autor patrma, 31.08.2014
Přečteno 579x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Gabrielle, Rozina, Frr, AndreaM, básněnka, Jacob P. Verlaine
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké.Krásně ženské...Ani to není ani příliš sentimentální,takže se mi líbí...ps:připomělo mi to nějak slavného básníka Omara Chajjáma,přečti si od něj něco

30.09.2014 19:46:15 | bogen

láska je všechno i nic...
láska je panenka
milenka
i žena
chce víc...

31.08.2014 09:54:09 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí