láska či smrt

láska či smrt

Anotace: vše má v životě své místo a čas

láska či smrt

jsou jako den  či noc

 

obě jsou zoufalé a volají

přijď a buď můj host

 

slibují nám zvláštní chvíle

které bývají i někdy milé

 

obě nabízejí svobodu a klid

ale má člověk chuť jí mít ?

 

život je mžik,který v dál letí

a přinese i do života plno smetí

 

je čas, kdy v životě je radost být

je však i čas, kdy člověk musí klít

 

 

a ptát se zda život nějaký smysl má

když jen bolesti a  strach nosívá

 

pak ale přijde do života  lásky čas

kdy v každém rozezní se touhy hlas

 

a člověk zapomene starosti a trápení

a podá se hlasu lásky mámení

 

kdy srdce prudce buší víc a víc

a do hlavy se dere prudký chtíč

 

naplnit snění a  touhu svou

a prožít lásku mámivou

 

a odhodit pryč poznání

že život má jen krátké trvání

 

že život provází strach a bol

a před smrtí není úniku

 

až přijde chvíle tvá¨

kdy jiný svět tě uvítá

 

v něm snad přijde naděje a poznání

že zde na zemi nemá život dlouhé trvání

 

ale pak přijde chvíle radosti

když mír v tvé duši se uhostí

s poznáním že vlastně nic nekončí

ale nový život začíná, ke kterému

se má mysl upíná

 

 

 

 

Autor jiří slunce, 05.09.2014
Přečteno 384x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí