Jsi

Jsi

Anotace: Báseň stará, uložená v zaprášeném šuplíčku se spoustou dalších krásných vzpomínek.

Jsi tesknou písní skřivana,
I lunou půlnoční,
Jsi pavučina utkaná,
Jsi cesta zpáteční.
Jsi nadějí i prokletím,
Jsi chladnou hlubinou,
Jsi touhami co vzápětí
Se v mlhu rozplynou.
Jsi láskou, jsi cílem mého žití,
Jsi vším co jen toužím míti,
Jsi tichem panujícím v kostele,
Jsi růží která lože ustele,
Jsi slza, jež mi kane po tvářích,
Má touha konající správný hřích,
Jsi okem, které vidí přes mraky,
Jsi ten, kdo umí dělat zázraky,
Jsi loutna, která ke spánku mi hraje,
Jsi krůčkem od božího ráje,
Jsi slovem, které duši zahřeje,
Jsi má malá kapka naděje.

Jsi víc než možná zdá se být,
Jsi víc než vůbec zasloužím si mít,
Jsi hvězda, která září do noci,
Jsi mi vším a nemůžu si pomoci,
Jsi hlasem, který ve mně žije,
Jsi ona romantická poezie,
Jsi plaménkem hořícím v temnotách,
Jsi mléčná dráha, někdy hvězdný prach,
Jsi hranou, která srdce k pláči nutí,
Jsi tím kdo mé věčné touhy drtí,
Jsi tím kdo je znovu zpravuje,
Jsi tím kdo mě mezi všemi miluje.
Autor Dilla, 29.01.2007
Přečteno 495x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

je to něco opravdu výjimečného...moc výjimečného...fascinující...

05.02.2007 17:04:00 | haki

Teda...:) Kdyby jsi to psala mně, řekl bych jen...JSEM šťastný...:)

04.02.2007 02:05:00 | Favi

Tolik opravdových "Jsi"... Jsi jedinečná!

29.01.2007 17:55:00 | Gregy

Kéž by někdo takový byl... :)

29.01.2007 16:41:00 | Marketka3x3

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí