Tři krátké portréty

Tři krátké portréty

Anotace: podle barvy ženských vlasů, dodal bych, protože takhle nějak bych to viděl a možná že nejen já

Černovlasá

 

Havraní vlasy 

černé jako noc

které ona nebrání se

lásku barevnou jak duha

ta nezakřičí o pomoc

až dostane ho do hlavy

s tělem jako každá druhá

ale nakonec on zjistí

že ho k smrti nebaví

a tak mu na památku

v koupelně stále visí

od ní podvazek a stuha

místo jeho popravy.

 

 

Plavovlasá

 

Stvořena prý celá z pěny

narodila se světlovlasá 

a všude první nežli druhá

s takovou grácií vždy chodí

že ji nepřesáhne sama krása

jen se slovy pohrává si ztuha

a každá růžová jí padne sluší

jakoby protékala její duší

s citem pro divadelní scény

ale něčím kdesi mimo

bude stále muže drásat

jako býky vypuštěné

přímo za ní do arény.

 

 

Rusovlasá

 

Vlasy každé rusovlásky 

hoří jako dračí dech

přitažlivě zajímavá 

od pohledu jak by ne

živé oči byt na splátky

od života ví co chce

zatváří se kamarádsky

řekne si oč jiné prosí

a nedělá si příliš vrásky

když lehce přitom odmítne

další návrh z čisté lásky

jen o známosti přece jde

tak vybírá si do sytosti

a v kapsách čísla přátel nosí

do doby než je vypere.

Autor josuatree, 04.10.2014
Přečteno 256x
Tipy 4
Poslední tipující: knihomolka, VEDz RVAHEs
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jsem černovlasá :-)

12.01.2015 22:19:20 | knihomolka

myslel jsem si to :-)

13.01.2015 10:17:31 | josuatree

Ale...

13.01.2015 10:59:23 | knihomolka

Tohle se mi líbí.

04.10.2014 19:33:57 | Johny65

Snad jsem se aspoň v obrysech trefil

04.10.2014 21:03:31 | josuatree

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí