ZAMILOVANOST A LÁSKA

ZAMILOVANOST A LÁSKA

Anotace: Láska...

Dlouho hledal jsem zvečera

svého strážného anděla,

aby odpověď mi dal na otázku -

Co je to zamilovanost?

A co je láska?

Pro co dáváme svůj život v sázku?

Mlčel a pak řekl mi:

"Zkus sám najít odpověď na Zemi...

Zkus najít odpověď sám v sobě,

co nejdražší nade vše je tobě?"

Vím, asi nejsou to žádné hmotné statky,

ty způsobují v životě jen zmatky...

"Když zdá se ti o dívce ve dne, v noci,

když chceš být princem,

co vysvobodí ji ze zlé moci,

když toužíš po chvíli,

kdy líbat ji budeš na spanilou tvář,

když uvidíš nad hlavou její vždy jen svatozář -

není to láska pravá,

co až k hrobu sahá...

Je zamilovanost to

v růžovém hávu,

podobna načepýřenému pávu...

Láska - to jsou dny všední a šedivé,

kdy někdy více je slunce,

někdy ne...

Jsou to strasti i radosti

v plynoucí řece času,

kdy obětuješ se pro druhého

a radost máš z jeho jasu..."

Domluvil a v soumraku rozplynul se tiše...

Mnoho z nás nedbá rad jeho

ve své pýše,

hledáme lásku

a říkáme - je jí málo...

A přitom je s námi stále,

jen prohlédnout by za to stálo...

Autor Zbynislaw Thinkiewicz, 09.10.2014
Přečteno 411x
Tipy 4
Poslední tipující: jitoush, Rozina, AndreaM, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí