Jablečný dech s kouskem platiny

Jablečný dech s kouskem platiny

Že "rána jsou zlá, když nejsi nejblíž"

linulo se večer z gramofonové desky

a já jen souhlasím, když češu tvé půvaby

a žár tvých úst vkládám do veršů.

 

Byla jsi za mnou a tvůj jablečný dech

zavoněl mi bytem, až mě z něho mrazí

V balerinách prošla jsi mým podvědomím

- co mi to děláš? Jsem vedle z tvých boků.

 

Že rána byla zlá, když jsi tu nebyla

zpívám si a potichu zatápím v mé mysli

a tajně slyším z dálky tvůj zpěv

lákáš mně jako sirény zbloudilou loď.

 

Tajemný odlesk černobílých fotek

z kterých se díváš svůdnou řečí

A já jen hořím, když češu tvé půvaby

a žár tvých úst vkládám do svých veršů.

Autor Zasněný básník, 12.10.2014
Přečteno 448x
Tipy 9
Poslední tipující: Jort, jitka.svobodova, jitoush, Frr, Laven De Brig, Lůca
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí