Dvorská láska

Dvorská láska

Anotace: Báseň v duchu dvorské lásky. PS: Oslovení "můj pane" se ve dvorské kultuře, v trubadúrské poezii, používá pro oslovení svého objektu vyznání.

Jsi andělem žijícím na Zemi,
Sluncem veškerých mých dní,
o tvojí kráse zdá se mi
a utápím se slastně v ní.

Poslušně budu ti navždy sloužit,
líbat tvé nožky noc a den,
jelikož chci si tvou lásku zasloužit,
smyslem života ta je mi jen.

Jsi středem mého vesmíru,
po všech stránkách dokonalá,
Bůh ušil mi tě na míru,
kéž bys o mě jednou stála.

Nejsem nic, když nemám tebe,
dej mi prosím šanci, můj pane.
Snesu ti klidně i modré z nebe,
rozkoši elixír spolu si dáme.

Poníženě prosím o tvé srdce,
nad ubohým červem se smiluj!
Jako otrok vždy budu ti k ruce,
udělám cokoliv, jen mě miluj!

Ó, ty nejženštější z žen,
lásko, tys můj kyslík,
škoda veliká, žes jen
výplodem mé choré mysli.
Autor Serja, 13.11.2014
Přečteno 942x
Tipy 2
Poslední tipující: bogen, knihomolka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

až moc otrocky středověké, ale závěr skvělý...vždymoderní...:-)

13.11.2014 12:55:17 | bogen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí